Wat zijn de nieuwe tarieven voor roaming in de EU vanaf 15/5/2017?

Met een actieve bundel:

Bellen: de meerkost die voor 15/5/2017 werd aangerekend voor roamingminuten, valt integraal weg. Je kunt je belbundel vanaf dan ook in het buitenland gebruiken.

Gebeld worden: helemaal niets.

Sms ontvangen: sms’en ontvangen is altijd gratis.

Mobiel surfen: de meerkost die voor 15/5/2017 werd aangerekend voor mobiel surfen in het buitenland, valt integraal weg. Je surft in het buitenland dus gratis, en je verbruikte MB’s gaan gewoon af van je actieve bundel.

Sms versturen: verstuurde roamingsms’en gaan van je sms-bundel af.

Bellen naar andere EU-landen vanuit een EU-land: Als je in België bent en met je Belgisch nummer naar een (bvb) Frans nummer belt, betaal je € 0,5/min. Als je in (bvb) Nederland bent en met je Belgisch nummer naar een (bvb.) Frans nummer belt, betaal je alsof je zou bellen naar een Belgisch nummer. Bij onze abonnementen zal het dan van je bundel belminuten afgaan.

Buiten bundel:

Bellen: de meerkost die voor 15/5/2017 werd aangerekend voor roamingminuten, valt integraal weg. Dezelfde belkost per minuut die je in België zou betalen, zal je in het buitenland betalen en gaat van je resterende belwaarde af. De kost buiten bundel voor abonnementen is € 0,2/min.

Gebeld worden: helemaal niets.

Sms ontvangen: ontvangen sms’en zijn altijd gratis.

Mobiel surfen: de meerkost die na 15/5/2017 wordt aangerekend voor mobiel surfen in het buitenland en buiten bundel, bedraagt € 0,10/MB.

Sms versturen: roamingsms’en sturen buiten bundel kost je € 0,10/sms.

Bellen naar andere EU-landen vanuit een EU-land: Hiervoor gebruik je je nationale belbundel. Als die op is, betaal je € 0,2/min.