Wat zijn de nieuwe tarieven voor roaming in de EU vanaf 15/5/2017?

Met een actieve bundel:

Bellen: de meerkost die voor 15/5/2017 werd aangerekend voor roamingminuten, valt integraal weg. Dezelfde belkost per minuut die je in België zou betalen, zal je in het buitenland betalen en gaat van je resterende belwaarde af.

Gebeld worden: helemaal niets.

Sms ontvangen: sms’en ontvangen is altijd gratis.

Mobiel surfen: de meerkost die voor 15/5/2017 werd aangerekend voor mobiel surfen in het buitenland (zonder dataroamingpakket), valt integraal weg. Je surft in het buitenland dus gratis, en je verbruikte MB’s gaan gewoon af van je actieve bundel.

Sms versturen: verstuurde roamingsms’en gaan van je sms-bundel af, zonder extra kosten.

Bellen naar andere EU-landen vanuit een EU-land: Als je in België bent en met je Belgisch nummer naar een (bvb) Frans nummer belt, betaal je € 0,50/min. Als je in (bvb) Nederland bent en met je Belgisch nummer naar een (bvb.) Frans nummer belt, betaal je alsof je zou bellen naar een Belgisch nummer. Bij onze herlaadkaarten zal het normale beltarief gelden.

Buiten bundel:

Bellen: de meerkost die voor 15/5/2017 werd aangerekend voor roamingminuten, valt integraal weg. Dezelfde belkost per minuut die je in België zou betalen, zal je in het buitenland betalen en gaat van je resterende belwaarde af. Voor Focus Bellen zal je € 0,2/min betalen, voor Focus Data wordt dat € 0,4/min.

Gebeld worden: helemaal niets.

Sms ontvangen: Ontvangen sms’en zijn altijd gratis.

Mobiel surfen: de meerkost die na 15/5/2017 wordt aangerekend voor mobiel surfen in het buitenland zonder dataroamingpakket en buiten bundel, bedraagt € 0,10/MB.

Sms versturen: roamingsms’en sturen buiten bundel kost je € 0,10/sms.

Bellen naar andere EU-landen vanuit een EU-land: hiervoor betaal je hetzelfde tarief als je in België betaalt naar een andere Belgische operator.

De dataroamingpakketten voor herlaadkaarten? Die vallen weg, want ze worden helemaal overbodig. Als je op 15/5/2017 nog een actief dataroamingpakket zou hebben, blijft dat actief tot de vervaldatum of het helemaal verbruikt is.

Let op: het Vikingvoordeel is hier niet van toepassing.