Je herlaadt je simkaart via je account door te klikken op de rode knop 'Herlaad Nu' (te vinden bovenaan elke pagina). Herladen doe je via een van de volgende methodes:

• Bancontact (een online betalingssysteem via Ingenico Payment Services): hiervoor heb je de Digipass nodig van je bank. Via deze herlading staat je belwaarde vrijwel onmiddellijk op je simkaart.
  • Bancontact-app: download de Bancontact-app, registreer je bankrekening en je bent helemaal klaar om je simkaart te herladen met een simpele QR-code. Op deze pagina ontdek je hoe deze herlaadmethode precies in z’n werk gaat.
  • Mastercard of Visa (een online betalingssysteem via Ingenico Payment Services): gebruik je kredietkaart om een herlading uit te voeren. De belwaarde staat vrijwel onmiddellijk op je simkaart.
  • Sms: stuur een sms met de boodschap "SIM TOPUP 15" (of 10, 25, 50 als herlaadbedrag) naar 8989. Voor je dit kunt doen, moet je wel een Easy Payment-methode instellen. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Betalingsinstellingen’ en activeer de gewenste methode.
  • Automatisch herladen: herlaad je simkaart automatisch wanneer je belwaarde onder een bepaald bedrag zakt. Voor je dit kunt doen, moet je wel een Easy Payment-methode instellen. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Betalingsinstellingen’ en activeer de gewenste methode.
  • Vikingpunten: herlaad je simkaart met Vikingpunten. 1 Vikingpunt is € 1 waard. De pagina cadeaus laat je zien hoe je een andere Viking kunt herladen of een cadeaubon kunt bestellen. Zin om extra veel Vikingpunten te winnen? Overtuig dan zo veel mogelijk vrienden of familie om ook aan boord te stappen van de Mobile Vikings Drakkar. Voor iedereen die je overtuigt om Viking te worden, ontvang je als beloning 15 Vikingpunten.
  • Online overschrijving: deze herlading duurt drie werkdagen. Let op: gebruik steeds de juiste gestructureerde mededeling, zodat de herlading op de juiste simkaart gestort wordt. De mededeling die je moet gebruiken, vind je terug op de pagina 'Herlaad nu'. Daarna kies je voor 'rekeningoverschrijving'.
  • Bitcoin: gebruik Bitcoins om je simkaart te herladen. Met deze elektronische munteenheid kun je wereldwijd in een mum van tijd betalingen uitvoeren, maar dus ook je Mobile Vikings simkaart herladen. Ben je nog niet vertrouwd met Bitcoin, dan vind je op deze pagina alvast meer informatie.
  • Paypal: dit is een online betalingssysteem waarmee je betalingen kunt verwerken via je Paypal-account,  je Mastercard/Visa of je zichtrekening. Een Paypal-account is met andere woorden geen vereiste, en je herlading wordt nagenoeg onmiddellijk verwerkt.

Tip: als je denkt dat een herlading fout loopt (als je vermoedt dat het geld van je rekening afgaat, maar niet op je simkaart terechtkomt), contacteer dan even de klantendienst voordat je een tweede betaling uitvoert. Zo kun je een tweede herlading op dezelfde dag vermijden.

Betaalmethodes combineren: Je kunt je Vikingpunten met een andere betalingsmethode combineren om je simkaart te herladen. Meer info hierover vind je op de volgende pagina.