Kies voor ‘Instellingen’ en klik op ‘Instellingen betalingen’. Wil je zelf een nieuwe betalingsmethode toevoegen, dan moet je kiezen voor Visa, Mastercard of domiciliëring.

• Kies je voor Visa/Mastercard, dan wordt er een betaling van € 0,01 uitgevoerd om je automatische betalingsmethode te activeren. Je wordt hiervoor doorverwezen naar Ingenico Payment Services. Zodra de betaling is uitgevoerd, zal je Easy Payment-methode geactiveerd worden. Die € 0,01 krijg je nadien terug op je simkaart als belwaarde.
  • Kies je voor domiciliëring, dan vul je een mandaat in dat wij naar je bank opsturen. Het kan tot 10 werkdagen duren voordat je bank het mandaat heeft goedgekeurd.

Is je automatische betalingsmethode geactiveerd, dan herlaad je je simkaart automatisch of door het sturen van een sms met de boodschap SIM TOPUP naar 1984. Je herlaadt dan voor het laatst gekozen bedrag en de laatst gekozen Focus.

Let op:

• Een automatische betalingsmethode kan niet worden gebruikt voor het betalen van de registratiekost van € 15 voor een nieuwe simkaart.
  • De eerste keer dat je herlaadt, raden we aan om dat manueel te doen (via Bancontact, Mastercard, Visa, Bitcoin of overschrijving). Daarna is je simkaart volledig geactiveerd en kun je gebruikmaken van de automatische betalingsmethode (voor de daaropvolgende herladingen).