Hoe kan ik mijn voicemail instellen en raadplegen?

Om je voicemail in te stellen en te beluisteren, bel je naar 1996 of 1933. Je krijgt eerst de optie om een wachtwoord in te stellen, vervolgens om je naam in te spreken en daarna om een volledige boodschap in te spreken. Bij deze instellingen krijg je ook de optie om een sms te ontvangen telkens er een boodschap wordt ingesproken op je voicemail.

Je kunt ook zelf bepalen na hoeveel seconden je voicemail geactiveerd wordt (standaard is dit doorgaans 20 sec.). Je hebt de keuze uit 5, 10, 15, 20, 25 en 30 seconden:

• Om je voicemail te activeren na 30 seconden rinkelen, toets (*)*61*+32486191996**30# en druk op 'bellen';
  • Om je voicemail te activeren na 25 seconden rinkelen, toets (*)*61*+32486191996**25# en druk op 'bellen'; enz.

Doorschakelen naar je voicemail kan gebeuren via de instellingen van je toestel of door het ingeven van de volgende codes (let op: vervang het nummer ‘32486191996’ in de code van onderstaande voorbeelden door een ander telefoonnummer waarnaar je wilt doorschakelen):

• (*)*61*+32486191996# en druk op bellen - voicemail actief als je niet antwoordt;
  • (*)*62*+32486191996# en druk op bellen - voicemail actief als er geen netwerk is of je toestel uit staat;
  • (*)*67*+32486191996# en druk op bellen - voicemail actief als de lijn bezet is.

(*) betekent dat je voor sommige toestellen twee sterretjes moet invoeren

In het buitenland zou je je voicemail misschien best uitschakelen. Als mensen op je voicemail uitkomen, 'belt' je toestel naar de voicemailservers in België, en dat kan een aanzienlijke kost met zich meebrengen.

Je kunt de voicemail uitschakelen door de code (#)#002# in te toetsen en dan op de belknop te drukken. Zelfs als je gsm uitstaat, zullen je contactpersonen niet doorgeschakeld worden naar voicemail in dit geval. Om je voicemail opnieuw in te schakelen, toets je de code (*)*61* in gevolgd door het nummer van de voicemailcentrale (+32486191996), twee sterretjes, het aantal seconden waarna je voicemail moet worden geactiveerd (5, 10, 15, 20, 25 of 30 sec.) en een hekje. Een voorbeeld misschien: (*)*61*+32486191996**30#

In het buitenland bel je naar het nummer 0032486191996. Deze oproep is gratis in de Europese Unie, buiten de Europese Unie betaal je evenveel als een normale oproep in dat land.