Wat moet ik doen als mijn dataroaming niet werkt?

– Bijgewerkt

Eerst en vooral:

Controleer of de instellingen van het mobiele internet nog wel correct zijn. Dit kun je nagaan op deze pagina (dit lost 90% van de gevallen op).

• Herstart je toestel meermaals zodra je in het buitenland bent.
  • Probeer manueel verbinding te maken met de verschillende lokale netwerken via de instellingen van je toestel. Het ene netwerk kan een stabielere verbinding hebben dan het andere.
  • Controleer of de optie ‘dataroaming’ aangeschakeld is in de instellingen van je toestel. Dit staat meestal in het menu van de ‘Mobiele netwerken’.
  • Vergeet niet dat roamingkosten soms hoog kunnen oplopen. Alle tarieven vind je hier