Ondersteunt Mobile Vikings het 4G-netwerk?

– Bijgewerkt

Mobile Vikings maakt gebruik van het netwerk van Telenet Group. Telenet bezit het Base-netwerk, maar wij gebruiken het deel dat nog aan Base toebehoort. Telenet en Base gebruiken voorlopig nog verschillende netwerken, dus je kunt je netwerkbereik enkel vergelijken met een andere Base-simkaart, niet met een Telenet-simkaart.

Hierdoor surfen ook Vikings via het snelle 4G-netwerk. Ben je benieuwd of je in jouw buurt ook 4G hebt? Kijk dan even op deze kaart. Ben je op een locatie waar 4G wordt aangeboden, dan wordt dit op het scherm van je smartphone aangeduid als ‘4G’ of ‘LTE’.

Voor haar 4G-netwerk maakt Telenet Group momenteel gebruik van een frequentie van 1800 MHz. Als je een toestel met een 4G-functie koopt, let er dan zeker op dat deze frequentie wordt ondersteund. Dit geldt vooral voor een toestel dat je in het buitenland aankoopt. De lokale frequenties kunnen afwijken van wat er in België of Europa wordt aangeboden.