Hoe weet ik of mijn toestel 4G ondersteunt?

Ben je niet zeker of je toestel 4G ondersteunt, dan ga je best na of je smartphone of tablet ook de optie ‘LTE’ heeft. Dit staat voor ‘Long Term Evolution’ en is een andere benaming voor 4G.

Het netwerk van Telenet Group maakt momenteel gebruik van een frequentie van 1800 MHz. Let er daarom goed op dat je toestel deze frequentie ook ondersteunt - vooral als je je toestel in het buitenland wilt kopen. Je vindt de frequentie waarop je toestel werkt bij de toestelspecificaties, in de handleiding of op de website van de fabrikant.

Je toestel zal niet altijd automatisch met het 4G-netwerk verbinden. Daarom is het ook aan te raden om de instellingen voor het mobiele internet te controleren of aan te passen.