Problemen met je mobiel internet, geen 4G of kun je niet surfen in het buitenland? Volg de onderstaande stappen om je probleem op te lossen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Actieve bundel

Heb je nog genoeg data in je bundel?

APN-instellingen

Het is heel belangrijk dat deze instellingen juist zijn. In de meeste gevallen lost dit ook het probleem op.

Ga naar onze configuratiewizard en zoek daar je toestel.
Staat je toestel niet in de lijst? Kies dan gelijkaardig toestel, de instellingen komen vaak overeen.

Als je een Android-toestel hebt, dan lijkt elke andere Android-telefoon op de jouwe qua instellingen. Maar we geven hieronder de instellingen nog eens mee, je kunt nooit weten:

• Naam = Mobile Vikings
  • APN = web.be
  • Username = web
  • Password = web
  • Proxy = [niets invullen]
  • Port = [niets invullen]
  • APN-type = default,supl
  • Authentication / verification type = PAP

Alles ingegeven? Sla het toegangspunt op, schakel je vliegmodus even aan en uit, en test je verbinding opnieuw. Als dat niet lukt, herstart je je toestel.

Buitenland / Roaming

• Check je APN-instellingen (zie hierboven)
  • Kies een andere beschikbare operator uit
  • Switch eens tussen 3G/4G/LTE

Dit kun je doen in de instellingen van je toestel:

• Apple: Instellingen > Mobiele data > Zet "Schakel 4G in" uit.
  • Samsung (Android): Instellingen > Meer instellingen > Mobiele netwerken > Netwerkmodus > kies hier voor een optie zonder 4G of LTE
  • Nokia (Windows Phone): Instellingen > Mobiele netwerken > Hoogste verbindingssnelheid > Kies hier voor een optie zonder 4G of LTE.

Meer info over Roaming

Weten of je simkaart kapot is?

• Probeer je simkaart eens in een ander toestel?