Waarom komt het telefoonnummer dat mijn smartphone erkent niet overeen met mijn echte telefoonnummer?

Elke simkaart draagt een uniek serienummer, het SN-nummer. Het SN-nummer ziet er op het eerste gezicht uit als een doorsnee telefoonnummer. Koos je in het verleden voor een nummeroverdracht, dan toont je smartphone vaak enkel dit SN-nummer. In werkelijkheid werd dit serienummer vervangen door het telefoonnummer dat je overdroeg van je vorige provider. Het SN-nummer is dus geen actief telefoonnummer, als je belt of sms’t zullen je contactpersonen enkel je ‘echte’ telefoonnummer zien verschijnen. Niets dus om je zorgen om te maken.