Om de sms-herlading te activeren, ga naar deze link of volg onderstaande stappen:

Kies voor ‘Instellingen’ en klik op ‘Instellingen’ betalingen. Je kunt nu een bestaande betalingsmethode kiezen of er zelf een instellen. Wil je een nieuwe betalingsmethode toevoegen, dan moet je kiezen voor Visa, Mastercard of domiciliëring.

• Kies je voor Visa/Mastercard, dan wordt er een betaling van € 0,01 uitgevoerd om je betalingsmethode te activeren. Je wordt hiervoor doorverwezen naar Ingenico Payment Services. Zodra de betaling is uitgevoerd, zal je betalingsmethode geactiveerd worden. Die € 0,01 krijg je nadien terug op je simkaart als belwaarde.
  • Kies je voor domiciliëring, dan vul je een mandaat in dat wij naar je bank opsturen. Het kan tot 10 werkdagen duren voordat je bank het mandaat heeft goedgekeurd.

Is je betalingsmethode geactiveerd, dan herlaad je je simkaart automatisch of door het sturen van een sms (met de boodschap SIM TOPUP naar 1984).

Let op:

• De sms-herlading herlaadt altijd je ingestelde bedrag en Focus-bundel. Dit kun je altijd zelf aanpassen bij je betalingsmethoden.
  • Een betalingsmethode kan niet worden gebruikt voor het betalen van de registratiekost van € 15 voor een nieuwe simkaart.
  • De eerste keer dat je herlaadt, moet je dat manueel doen (via Bancontact, Mastercard, Visa of overschrijving). Daarna is je simkaart volledig geactiveerd en kun je gebruikmaken van de betalingsmethode (voor de daaropvolgende herladingen).