Waarom zie ik een open datasessie in mijn verbruik?

– Bijgewerkt

Je toestel start geen nieuwe datasessie telkens je een nieuwe app opent of een nieuwe website bezoekt. In plaats daarvan opent het een actieve datasessie die al geruime tijd actief kan zijn - tot een week is niet uitzonderlijk.

Zodra zo’n sessie is afgesloten, verwerkt het systeem ze en is je verbruik, bundel en belwaarde terug up-to-date. Doorgaans sluit zo’n sessie automatisch, maar je kunt het ook zelf doen door je toestel te herstarten of door enkele ogenblikken de vliegtuigmodus in te schakelen.

Om je te helpen je verbruik in de gaten te houden, hebben we je open datasessie toegevoegd in het verbruiksoverzicht. Als er een open sessie is, zie je hoeveel data er tot dusver werd verbruikt. Hou rekening met een vertraging van ongeveer een half uur in de weergave van deze sessie.