Wat kan ik doen tegen ongewenste oproepen?

Wat kun je als Viking doen als je regelmatig te maken hebt met ongewenste oproepen (zoals stalking, dreigtelefoons of oproepen van een anoniem nummer)? In de eerste plaats kun je proberen om de inkomende oproepen van het nummer in kwestie te blokkeren. Veel recente smartphones bieden de mogelijkheid om zo’n blokkering in te stellen. Best raadpleeg je dan even de handleiding van je toestel om te weten hoe je dat precies moet doen.

Is dat geen oplossing voor jou, dan overweeg je het best om contact op te nemen met deOmbudsdienst voor Telecommunicatie. Heb je vooral last van stalking of dreigtelefoons, dan is de lokale politie de meest aangewezen dienst. Nadat je een klacht of dossier hebt ingediend bij de lokale politie of de Ombudsdienst, zullen zij de nodige acties ondernemen om je verder te helpen.

Hou er rekening mee dat zowel je provider als de Ombudsdienst individuele nummers niet kunnen blokkeren.