Wat is tethering/personal hotspot en hoe stel ik dit in?

TL;DR
Tethering of een personal hotspot instellen betekent dat je de mobiele internetverbinding van je gsmtoestel deelt met een of meer andere toestellen. Dit gebeurt meestal via wifi: je gsm wordt dan zichtbaar als een beschikbaar wifi-netwerk waar een ander toestel mee kan verbinden.

Context
Als je toestel deze functie heeft en je de nodige instellingen invoert (dit verschilt voor ieder toestel - zie daarvoor de handleiding van je toestel), kun je je internetverbinding delen.

Onze instelgidsen tonen voor de meeste toestellen hoe je een mobiele hotspot instelt.

Heb je een iPhone of iPad, en krijg je de melding dat je contact moet opnemen met Carrier om je persoonlijke hotspot te activeren? Volg dan de stappen hieronder:

• Ga naar 'Instellingen' en kies voor ‘Mobiel netwerk’.
  • Ga naar 'Mobiel datanetwerk' en scroll naar beneden voor de optie 'persoonlijke hotspot'.
  • Vul de juiste APN-gegevens in: web.be, web en web
  • Zie je ook LTE instellingen? Vul dan ook hier web.be, web en web in.
  • Hierna moet je je toestel nog eens herstarten om de instellingen op te slaan. Daarna is je hotspot beschikbaar en kun je het mobiele internet delen met andere toestellen.