Hoe activeer ik 4G op mijn smartphone of tablet?

Avatar
Pascale
– Bijgewerkt

Heb je een toestel dat 4G ondersteunt en bevind je je in een 4G-zone, dan rest uiteraard nog de vraag hoe je 4G activeert. De instellingen kunnen licht verschillen, maar voor de meeste toestellen volg je best de volgende stappen:

• Apple (iPad, iPhone 5, 5s, 5c): Instellingen > Mobiele data > kies voor "Schakel 4G in".
  • Samsung (Android): Instellingen > Meer instellingen > Mobiele netwerken > Netwerkmodus > kies hier voor 4G, LTE of een automatische netwerkselectie.
  • HTC (Android): Instellingen > Mobiele netwerken > Netwerkmodus > kies hier voor 4G, LTE of een automatische netwerkselectie.
  • Sony (Android): Instellingen > Draadloos en netwerken > Mobiele netwerken > Netwerkmodus > kies hier voor 4G, LTE of een automatische netwerkselectie.
  • Nokia (Windows Phone 8): Instellingen > Mobiele netwerken > Hoogste verbindingssnelheid > LTE.

Lukt het je ondanks de juiste instellingen en de goede locatie toch niet om 4G te activeren, dan contacteer je best onze klantendienst.