Wat moet ik doen als mijn dataroaming niet werkt?

Avatar
Pascale
– Bijgewerkt

Als je niet onmiddellijk verbinding kunt maken met het lokale mobiele internet, dan overloop je best even deze checklist:

• Herstart je toestel meermaals zodra je in het buitenland bent.
  • Probeer manueel verbinding te maken met de verschillende lokale netwerken via de instellingen van je toestel. Het ene netwerk kan een stabielere verbinding hebben dan het andere.
  • Controleer of de optie ‘dataroaming’ aangeschakeld is in de instellingen van je toestel. Dit staat meestal in het menu van de ‘Mobiele netwerken’.

Controleer of de instellingen van het mobiele internet nog wel correct zijn. Dit kun je nagaan op deze pagina.