Werkt mijn simkaart met abonnement ook in het buitenland?

Wanneer je je simkaart in het buitenland gebruikt, ben je aan het roamen. Daarom zijn de roamingtarieven hier van toepassing. Je kunt ze per land bekijken in onze roamingwizard.

Hieronder vind je alvast een overzicht van de roamingtarieven:

• Sms versturen: binnen de EU kost dat 0,0242 €/sms, buiten de EU is dat 0,50 €/sms. Het aantal sms’en dat je stuurt, gaat af van je actieve bundel, en de kosten verrekenen we via je factuur of aanrekening.
  • Sms ontvangen: gratis binnen en buiten de EU.
  • Bellen: binnen de EU kost dat 0,06 €/min. met een maximum van 0,22 €/min. bovenop het normale beltarief, buiten de EU varieert dat van land tot land. Check de roamingwizard voor details. Deze kosten zie je terug op je factuur of aanrekening.
  • Een oproep ontvangen binnen de EU kost 0,0121 €/min. Buiten de EU varieert dat van land tot land. Opnieuw: de roamingwizard weet meer! Deze kosten zie je terug op je factuur of aanrekening.
  • Mobiele data roamen aan 0,06 €/MB (geteld per 1 kB) kan in de volgende Europese landen: Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland en Verenigd Koninkrijk. Het aantal MBs dat je verbruikt tijdens het roamen gaat af van je actieve bundel. De extra kost verrekenen we op je factuur of aanrekening.

In de Verenigde Staten surf je mobiel aan 0,50 €/MB bij AT&T en T-Mobile, geteld per 1 kB. Bij andere netwerken loopt dat op tot 13 €/MB.

Belangrijk om weten: je Vikingvoordeel naar andere Belgische Mobile Vikings (fair use-beleid van 1800 belminuten en 9000 sms'en per maand) is niet geldig in het buitenland. Voor je gesprekken en sms'en naar andere Mobile Vikings gelden met andere woorden ook de hierboven vermelde tarieven.

Sommige applicaties op je smartphone maken mogelijk automatisch verbinding met het internet en verbruiken zo mobiele data tijdens het roamen. Je kunt dataroaming uitschakelen in de instellingen van je smartphone. Wil je de exacte tarieven kennen voor een specifiek land? Check de roamingwizard op deze pagina. Nog prangende vragen? Bel ons op het gratis nummer 1976, vanuit de hele EU!