Werkt mijn simkaart met abonnement ook in het buitenland?

– Bijgewerkt

Wanneer je je simkaart in het buitenland gebruikt, ben je aan het roamen. Daarom zijn de roamingtarieven hier van toepassing. Je kunt ze per land bekijken in onze roamingwizard.

IN de EU gelden dezelfde tarieven als nationaal, en je verbruik gaat van je gewone bundel af.

In de Verenigde Staten surf je mobiel aan 0,50 €/MB bij AT&T en T-Mobile, geteld per 1 kB. Bij andere netwerken loopt dat op tot 13 €/MB.

Belangrijk om weten: je Vikingvoordeel naar andere Belgische Mobile Vikings (fair use-beleid van 1800 belminuten en 9000 sms'en per maand) is niet geldig in het buitenland. Voor je gesprekken en sms'en naar andere Mobile Vikings gelden met andere woorden ook de hierboven vermelde tarieven.

Sommige applicaties op je smartphone maken mogelijk automatisch verbinding met het internet en verbruiken zo mobiele data tijdens het roamen. Je kunt dataroaming uitschakelen in de instellingen van je smartphone. Wil je de exacte tarieven kennen voor een specifiek land? Check de roamingwizard op deze pagina. Nog prangende vragen? Bel ons op het gratis nummer 1976, vanuit de hele EU!