Werkt mijn simkaart met abonnement ook in het buitenland?

Wanneer je je simkaart in het buitenland gebruikt, ben je aan het roamen. Daarom zijn de roamingtarieven hier van toepassing. Je kunt ze per land bekijken in onze roamingwizard.

IN de EU gelden dezelfde tarieven als nationaal, en je verbruik gaat van je gewone bundel af. Heb je een Unlimited-abonnement? Dan heb je tot een verbruik van 11 GB geen extra kosten. Verbruik je meer data, dan wordt binnen de EU elke verbruikte MB aangerekend aan € 0,0053/MB.

Belangrijk om weten: je Vikingvoordeel naar andere Mobile Vikings is niet geldig in het buitenland. Voor je gesprekken en sms'en naar andere Mobile Vikings gelden met andere woorden ook de hierboven vermelde tarieven.

Sommige applicaties op je smartphone maken mogelijk automatisch verbinding met het internet en verbruiken zo mobiele data tijdens het roamen. Je kunt dataroaming uitschakelen in de instellingen van je smartphone. Wil je de exacte tarieven kennen voor een specifiek land? Check de roamingwizard. Nog prangende vragen? Bel ons op het gratis nummer 1976, vanuit de hele EU!

Buiten de EU kun je geen data gebruiken buiten de EU, om onverwacht hoge kosten te vermijden. Dit kunnen we niet opnieuw voor je activeren. Om toch mobiel te surfen buiten de EU raden we je aan om zoveel mogelijk wifi te zoeken, of om een lokale simkaart te gebruiken. Meestal vind je die al op de luchthaven.