Hoe vermijd ik hoge kosten met een abonnement in het buitenland?

Avatar
Timothy
– Bijgewerkt

Omdat je verbruik in het buitenland niet is inbegrepen in je maandbundel, dien je die kosten apart te betalen. Dat gebeurt automatisch bij je maandelijkse aanrekening of factuur. We geven je graag ook enkele tips om extra kosten te vermijden:

• Zet dataroaming uit wanneer je niet actief aan het surfen bent.

Zo vermijd je dat een verbinding op de achtergrond langzamerhand data opsoupeert. Het is mogelijk dat bepaalde apps in de achtergrond automatisch verbinding maken met het internet.

• Controleer het aantal tekens van je sms-berichten.

In je iPhone bijvoorbeeld, schakel je dit in via Instellingen → Berichten. De teller laat je zien wanneer een sms te lang wordt om in één keer te verzenden.

• Laat mensen jou bellen in plaats van omgekeerd.

In onze roamingwizard zie je dat gebeld worden doorgaans een stuk goedkoper is. En de persoon die jou opbelt, betaalt niet extra omdat je in het buitenland bent!