Hoe lang zijn mijn belwaarde en bundel met gratis voordelen geldig?

• Je bundel met gratis data, sms'en en het Vikingvoordeel naar Belgische Mobile Vikings (dagelijks 60 belminuten en 300 sms'en) is 1 kalendermaand geldig, vanaf de dag en het tijdstip van je laatste herlading. Als je bijvoorbeeld herlaadt op 8 november 2015 om 12u35, dan blijft je bundel geldig tot 8 december 2015, om 12u35.

Een kalendermaand definiëren we als de duur van een specifieke datum van een maand tot dezelfde datum van de volgende maand. Een kalendermaand kan dus 28, 29 (tijdens een schrikkeljaar), 30 of 31 dagen lang zijn. Een voorbeeld: herlaad je in maart, dan is je bundel 31 dagen geldig. Herlaad je in april, dan is je bundel 30 dagen geldig.

Wat gebeurt er als de maand verstreken is en je niet opnieuw hebt herladen? Je betaalt dan € 0,10 voor elke verstuurde sms en € 0,10 per verbruikte MB. Het beltarief van je resterende belwaarde wordt vastgepind op € 0,20 per minuut (aangerekend per seconde na de eerste minuut) voor een bundel met Focus bellen, en € 0,40 per minuut (aangerekend per seconde na de eerste minuut) voor een bundel met Focus data. Je kunt dan helaas niet meer profiteren van het gratis Vikingvoordeel naar Belgische Mobile Vikings.

• Heb je nog belwaarde over, dan wordt die gewoon overgedragen naar de volgende maand en opgeteld bij je volgende herlading. De belwaarde van een herlading blijft 6 maanden geldig en vervalt dan.