Waarom wordt mijn sms een mms zonder dat er een bestand wordt bijgevoegd?

Bij het sturen van heel lange sms’en kan je toestel beslissen om dit om te zetten in een mms. Vaak gebeurt dit al als een sms langer is dan 3 berichten. Dit is afhankelijk van het besturingssysteem van je toestel. Eventueel kun je wel specifieke applicaties gebruiken waarbij deze limiet wordt uitgeschakeld.

Hetzelfde principe is van toepassing wanneer een sms naar veel ontvangers tegelijk wordt gestuurd. Ook hier gaan veel toestellen dit bericht omzetten in een mms. Het kantelpunt verschilt per toestel/besturingssysteem, maar dit is meestal rond de tien ontvangers.