Heb je na de systeemupdate van 24 juni problemen? Kijk snel even hier.

Avatar
Ilario
– Bijgewerkt

We weten dat sommige Vikings de laatste dagen problemen hebben, en we doen ook ons uiterste best om alles zo snel mogelijk op te lossen. Ondertussen kun je hier terecht voor een antwoord op de meest dringende vragen.

1. Heb je problemen met mobiel internet, bellen, of sms’en?
Check zeker of je nog voldoende belwaarde hebt. Door een probleem in ons systeem verstuurden we hier tijdelijk geen meldingen voor. Nu weer wel. Je kunt je verbruik ook in de Viking App controleren.

Ben je in het buitenland en heb je geen mobiel internet? Controleer dan of je mobiel internet juist is ingesteld.

2. Kreeg je geen melding dat je bundel of belwaarde op was?
Dat was een gekend probleem, we hebben hier een tijdje ook geen meldingen voor verstuurd. Intussen weer wel, maar...

Let op: het is mogelijk dat je een melding (via sms of e-mail) ontvangt over een vervallen bundel, zelfs wanneer je nog actieve bundels hebt. Deze melding gaat dan over een oudere bundel, die zonet vervallen is.

Houd ondertussen je bundels en belwaarde zelf heel goed in de gaten aub.

3. Wat betekent “PDP-authenticatie error”?
Als je dit ziet, controleer dan of je nog genoeg belwaarde hebt. Want door een fout in ons systeem versturen we hier tijdelijk geen waarschuwingen voor. Je kunt je verbruik ook in de Viking App controleren.

4. Heb je geen mobiel internet in het buitenland?
Controleer of je mobiel internet juist is ingesteld.

5. Ik kan niet meer inloggen op mijn account. Wat moet ik doen?
Je gebruikersnaam is nu hoofdlettergevoelig, dus de functie “automatisch aanvullen” van je browser werkt mogelijk niet. Log in dat geval in met je telefoonnummer in plaats van je gebruikersnaam, dat werkt ook.

6. Easy Payments werken niet via de Viking App. Wat moet ik doen?
Als je een Android-toestel hebt, en de Viking App versie 2.15.6, dan kun je terug via Easy Payment herladen. Als je een iPhone hebt, nog even geduld graag. We zijn hard aan het werk om de Easy Payment-methode daar ook terug toe te voegen.

Ondertussen kun je ook nog herladen via sms. Hoe je dat doet, lees je hier. Met een sms-herlading herlaad je even gemakkelijk en mobiel als met de Viking App.

Een overzicht van de verdere (permanente) wijzigingen na 24/6 vind je hier.