Worden al mijn contacten op mijn huidige simkaart overgezet op de vervang-simkaart?

Avatar
Timothy
– Bijgewerkt

Neen, het gaat namelijk om een volledig nieuwe simkaart. Je behoudt wel je telefoonnummer, krediet en bundels, maar sms’en en/of contacten die op je huidige simkaart staan, worden niet mee overgezet. Best dat je die dus even lokaal op je toestel opslaat, en/of koppelt aan je Google-account (Android) of Apple-account (iOS).

Android

Op sommige Android-toestellen kun je nakijken of er contacten opgeslagen staan op je simkaart:

1. Open de Contacten-app van je Android
  2. Ga naar Instellingen
  3. Ga naar Account Contacten

Hier zie je hoeveel nummers er op welke Google-account juist opgeslagen staan. Indien je contacten opgeslagen hebt op de sim, kun je deze importeren door terug te keren naar het vorige menu (stap 2), en vervolgens te gaan naar Importeren van simkaart.

Om te vermijden dat je dit ooit nog moet doen in de toekomst, zouden we je willen aanraden om je contacten altijd te linken aan je Google-account, en nooit lokaal op te slaan (zoals een simkaart of telefoon).

iOS

Op een iOS-toestel kan je niet direct zien hoeveel contacten er juist opgeslagen staan op de simkaart zelf, maar je kan ze wel heel eenvoudig overzetten naar je iCloud-account door te gaan naar:

1. Instellingen
  2. Contacten
  3. Importeer simcontacten