Wat gebeurt er tijdens de activatie op het nieuwe platform?

– Bijgewerkt

Herinner je je onze planning nog? Wel, het is tijd voor stap 3: vanaf 27/8 starten we namelijk met het activeren van simkaarten op ons nieuwe platform. We doen dat OTA, “over-the-air”, zodat jij er geen zuchtje last van hebt. Als de activatie achter de rug is, sturen we je een sms dat alles in orde is.

Daarnaast moet je bij die activatie voor 2 dingen opletten. Ten eerste: je voicemail gaat veranderen. Concreet betekent dat:

• Al je opgeslagen oude voicemailberichten zullen wegvallen. Is er nog een bericht dat je graag zou houden, dan raden we ten stelligste aan om dat eerst op te nemen. Dat doe je makkelijk met een recorder app. Voor Android raden we de gratis app Call Recorder - ACR aan, en voor iOS het gratis TapeACall Lite: Call Recorder. Je activeert gewoon de app, je belt je voicemail, beluistert de berichten die je wilt houden, en klaar is kees. Je doet dat best zo snel mogelijk, logisch.
  • Je moet na de activatie dus ook je voicemail opnieuw instellen. Lees je hier alles over.

NA DE ACTIVATIE

En dan, nog belangrijker: je moet na de activatie mogelijk ook je mobiel internet opnieuw instellen. Nadat je de sms hebt gekregen, doe je dit:

• Ga via wifi naar deze pagina, en zoek daar je toestel. Ga daarna naar Internet/Handmatig instellen en volg de stappen om een nieuw toegangspunt toe te voegen.
  • Heb je een iPhone en gebruik je ook de Viking App? Ga in de app dan naar Meer > Instellingen > Instellingen APN laden. En, floep, ze worden automatisch ingesteld in je toestel.
  • Tot je je mobiel internet weer hebt ingesteld, zal ook je hotspot niet werken. Logisch.

Misschien kun je vlak na de activatie geen sms’en of oproepen ontvangen. Dat ligt mogelijk aan de zogenaamde routing. Andere operatoren hebben wettelijk gezien 24 uur de tijd om sms’en en oproepen naar jouw nummer te activeren. Als je 24u na het ontvangen van de sms nog steeds onbereikbaar bent, laat het ons dan zeker weten.

In het buitenland?

Zit je op dat moment van activatie in het buitenland? Geen probleem, dan wachten we met de activatie tot je terug in België bent. Je moet daar zelf niets voor doen.

Let op: dit is nog niet de omschakeling naar het Orange-netwerk. Dat is voor het voorjaar van 2019.

Moest je toch nog moeilijkheden ondervinden na de activatie (dus nadat je de sms gekregen hebt), kijk dan even op deze pagina. Kun je best wat op vinden.